torstai 21. toukokuuta 2015

Rasilaisen hapankaali testissä

Olen mukana Hopottajissa, ja kun sain tiedon kampanjasta jossa tulee kehitellä resepti käyttäen Rasilaisen hapankaalia, otin haasteen vastaan. 

Hapankaalihan on varsinainen terveystuote, tiesittekö? Voit lukea Rasilaisen hapankaalista lisää täältä.

Minulla on muutama mukava äiti-ystävä joita tapaan usein ulkoilun ja lounaan merkeissä. Lounasta valmistamme vuorotellen, ja sen on ollut tapana olla sosekeittoa. Kun oli minun vuoroni kokata, kehittelin Punaisen sosekeiton, jossa on yhtenä ainesosana Rasilaisen hapankaali.


Punainen sosekeitto:

2 dl Rasilaisen hapankaalia
1 prk gogreen chili sin carnea (tai punaisia linssejä)
2 punaista paprikaa
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 sellerinvartta
4 porkkanaa
2 rkl paprikajauhetta
1 rkl juustokuminaa
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 rkl öljyä
2 l vettä
2 kasvisliemikuutiota

Tarjoiluun;
maustamatonta jogurttia (tai raejuustoa)

Tee näin:

Kuumenna öljy isossa kattilassa ja lisää silputtu sipuli ja valkosipulin kynnet.
Kuullota hetkinen ja lisää mausteet.
Lisää pieniksi pilkotut porkkanat ja paista viitisen minuuttia,
Lisää paprikakuutiot, sellerisilppu ja hapankaali ja paista vielä hetkinen.
Valmista kasvisliemi ja lisää kiehuvan liemen joukkoon kasvisseos sekä chili sin carne.
Anna keiton kiehua hiljakseen n. tunti. 
Soseuta sauvasekoittimella.

Keiton päälle lisäsin hieman maustamatonta jogurttia ja lisukkeena tarjosin itsetehtyä rieskaa.

Terveellistä ja maistuvaa lounasta. 

Pikkuveli söi keittoa välipalana, ja tykkäsi siitä kovasti.

Hapankaali noin pelkiltään jakaa kyllä mielipiteet. Perheestäni ainoastaan minä tykkäsin syödä sitä ihan vain lisukkeena, tai leivän päällä. Mutta olenkin vahvojen makujen ystävä.






































Haluatko mukaan Hopottamaan? Tässä suosittelulinkkini.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti